Українські бійці випробували німецькі IRIS-T (відео)

Німецька допомога в дії - наданий Берліном зенітно-ракетний комплекс IRIS-T уже успішно інтегровано до системи протиповітряної оборони України.

Про це заявили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

У Берліні, тим часом, анонсували до кінця року великий пакет допомоги Україні. Міністр оборони Німеччини розповіла: він міститиме броньовані евакуаційні машини, броньовані машини "Дінго", мостоукладальні танки, додаткові гаубиці та РСЗВ, а також антидронні системи.

У німецькому міноборони обіцяють продовжувати підтримку. За оцінками очільниці відомства, найбільше Україна наразі потребує систем ППО та артилерії. 

Поставки IRIS-T в Україну: що відомо

На початку жовтня міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт прибула на південь України і зустрілася зі своїм колегою Олексієм Резніковим. Вона заявила, що "найближчими днями" відбудуться поставки ППО в нашу країну.

Спочатку ФРН пообіцяла доставити в Україну одну IRIS-T SLM. Однак у серпні канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував передачу трьох додаткових систем ППО зазначеного типу.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявляла, що другу IRIS-T SLM Україна отримає ще цього року, а третю і четверту — на початку наступного. Однак тепер плани змінилися.

На початку вересня Резніков повідомив, що українські військові закінчують навчання з використання німецьких систем ППО.

10 жовтня Німеччина оголосила про відправку першої з чотирьох систем ППО IRIS-T нашій державі.