Польща передала Україні 10 винищувачів МіГ-29 / фото Вікіпедія

У понеділок глава польського оборонного відомства Маріуш Блащак перебуває в Канаді з офіційним візитом. Його зустріч з міністреркоюоборони Канади Анітою Ананд була присвячена подальшій підтримці України та співпраці в НАТО.

Під час брифінгу в Канаді Блащак озвучив кількість радянських винищувачів, які Варшава передала Києву, пише польське видання Defence24.

"Ми поставили десять Міг-29 в Україну", - сказав Блащак 

Відео дня

Нагадаємо, в березны Польща і Словаччина погодили передачу радянських винищувачів МіГ-29 Україні. Повідомлялося, що 13 літаків з них повинна була поставити Словаччина. Перші літаки зі Словаччини вирушили в Україну наприкінці березня. На початку квітня стало відомо, що Польща передала перших 4 обіцяних Міг-29. 

Скільки МіГ-29 збирається передати Україні Польща

Всього, за інформацією польських медіа, у Варшаві є 40 Міг-29, з яких використовуються тільки 29. Решта потребують ремонту та модернізації.

Президент Анджей Дуда на початку минулого місяця допустив, що з часом Польща могла б передати весь парк літаків МіГ-29, який має. Це ставили під сумнів у польському МЗС.

У середині квітня президент Польщі підтвердив, що його стррана продовжить поступово передавати Україні винищувачі МіГ-29. Це робитимуть у міру поповнення власного парку військовими літаками FA-50.

Вас також можуть зацікавити новини: