Зеленський засідання "доволі продуктивним" / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що є позитивні новини з оборонного "Рамштайну", пов'язані з додатковим посиленням української армії сучасною артилерією.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Глава держави зауважив, що сьогодні, 12 жовтня, відбулося чергове засідання у форматі оборонного "Рамштайну".

Відео дня

Він назвав це засідання "доволі продуктивним". "Передусім обговорювали надання нашій державі систем протиповітряної і протиракетної оборони", - сказав Зеленський.

Президент підкреслив: "Що зухвалішим і жорстокішим стає російський терор, тим очевидніше для світу, що допомога Україні із захистом неба - це одне з найвагоміших гуманітарних завдань для Європи нашого часу. Вірю, що вирішимо це завдання".

Він додав, що вдячний тим партнерам, які вже вирішили посилити саме таку підтримку України - підтримку для ефективного захисту в повітрі.

"Маємо позитивні новини з оборонного "Рамштайну", пов'язані з додатковим посиленням нашої армії сучасною артилерією. Дякую партнерам!" - сказав глава держави.

Засідання "Рамштайн": що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 жовтня, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що на шостому засіданні у форматі "Рамштайн" обговорювалося питання про продовження постачання озброєння та підготовки українських військових.

Остін також заявив, що українські військові змінили динаміку війни, яку розв'язала Росія, підтримка України посилиться.

У свою чергу, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що оптимістично налаштований щодо посилення протиповітряної оборони України. За його словами, перший пункт сьогоднішнього порядку денного зустрічей "Рамштайн-6" і міністрів оборони НАТО - зміцнення ППО України.

Вас також можуть зацікавити новини: