РС-80 – розробка власного конструкторського бюро компанії "Артем" / фото УНІАН

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" (ДАХК "Артем"), що входить до складу ДК "Укроборонпром", готова достроково передати замовнику кілька сотень новітніх некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених в рамках державного оборонного замовлення.

Як повідомляє прес-служба держконцерну «Укроборонпром», ракети типу РС-80 Збройні сили України отримають вперше.

Читайте такожВ Україні успішно випробували авіаційні некеровані ракети РС-80 (відео)

Відео дня

Партія була виготовлена після прийняття цього засобу ураження на озброєння.

"Завдяки інтенсивній роботі нам вдалося достроково виконати свої контрактні зобов’язання, і ми готові символічно передати першу партію цих новітніх ракет до Дня захисника України! Завдяки збільшенню ваги бойової частини РС-80 може пробивати 400 мм броні при дальності запуску у 1,2-4 кілометри. Ми переконані, що вона гідно зарекомендує себе на службі, та розраховуємо на продовження виготовлення РС-80 для потреб сил безпеки та оборони України", – повідомив президент компанії – голова правління ДАХК "Артем" Володимир Зімін.

РС-80 – розробка власного конструкторського бюро компанії "Артем". Конструкція ракети передбачає можливість оснащення її різними бойовими частинами та підривачами, в тому числі для боротьби з безпілотними літальними апаратами у складі зенітно-ракетних комплексів. Перша партія некерованих авіаційний ракет РС-80 успішно витримала вогневі випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики.

Некерована авіаційна ракета РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною являє собою поліпшену версію НАР С-8КОМ. Призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та не броньованої бойової техніки і живої сили супротивника. Використовується на літаках типу Су та МіГ, гелікоптерах типу Мі та Ка. Призначена для пуску з блоків типу Б8 та їх модифікацій (аналогів). Також ракета РС-80 може застосовуватися у складі озброєння перспективних наземних платформ і десантно-штурмових катерів.

Ілюстрація ukroboronprom

Озброєння української армії: що відомо