Оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Росія накопичує сили, в тому числі іранські балістичні ракети, для потужного масованого удару по Україні.

Як зазначив військово-політичний експерт Олександр Коваленко в ефірі FREEDOM, окупанти в даний час зіштовхуються з проблемами навіть у ракетах С-300, вже виснажуючи запаси Білорусі. 

Затишшя щодо ракетних ударів в Україні Коваленко назвав "насторожуючим". На його думку, росіянам можуть постачати іранські ракети, в тому числі морським шляхом: "У теорії, можемо говорити про накопичення боєкомплектів для масованого удару по території України саме цими ракетами".

Коваленко вважає, що росіяни можуть використати ефект несподіванки застосування нового озброєння, щоб у зручний момент завдати максимальної шкоди українській інфраструктурі. 

"Використання дронів показало, що будь-яка техніка, яка вперше застосовується, має ефект несподіванки і невивченості. Аналогічно може бути і з іранськими ракетами. У російському командуванні розуміють, що перші пуски будуть куди успішнішими, ніж наступні. Оскільки тоді вже будуть розроблені алгоритми протидії нашій ППО. Тому вони можуть готувати боєкомплект довго, щоб завдати максимальних уражень у перші дні застосування. У цьому небезпека такого ось затишшя", - розповів Коваленко.

Росія готує новий масований удар по Україні 

12 листопада речник ВПС України Юрій Ігнат попередив про можливу підготовку росіян до нового масованого удару по Україні. Серед розглянутих дат Ігнат назвав 14-15 листопада, коли на Балі проходиме саміт "Великої двадцятки", адже, як він зазначив, росіяни люблять "символічні дати".  Наразі російські війська накопичують запаси необхідних боєприпасів. 

Сьогодні російські війська продовжили обстрілювати прифронтові регіони, зокрема, бити по критичній інфраструктурі. 

Також з'являлася інформація про вивезення зброї з Білорусі до Росії і тренувальні польоти російських винищувачів-носіїв "Кинджалів" на території республіки, що цілком може передувати майбутньому удару.

Своєю чергою, український президент Володимир Зеленський попереджав, що ворог може використати для наступного удару по українських містах іранські балістичні ракети.

Унаслідок регулярних ударів з боку агресора в Україні станом на 19 жовтня уже було пошкоджено майже 40% енергетичних об'єктів

Вас також можуть зацікавити новини: