Т-90 тепер і в США / ілюстративне фото vitalykuzmin.net

Напередодні з'явились фото російського танка Т-90А у Сполучених Штатах Америки. У військового експерта Олександра Мусієнка запитали, навіщо ця техніка у США та чи дійсно американцям цікаво дослідити цей танк.

В ефірі 1+1 Мусієнко заявив, що будь-які види озброєння завжди вивчаються. "Вони вивчаються нашими фахівцями, які досліджують елементи та технології, що використовуються. Друге - звичайно, на предмет ураження. Тобто, зрозуміло, що певні види озброєння розробляються у США з урахуванням можливостей противника або проти кого вони можуть бути застосовані", - каже він.

Тож для того, щоб зрозуміти, з чого складається чи броня, чи в чому полягають ходові якості, оптика, важливо все це дослідити.

"Т-90А - це сучасний російський танк. Звичайно, дослідити сучасний танк дуже важливо для того, щоб виробляти "Джавеліни", які будуть ще краще їм протидіяти", - підсумував військовий експерт.

Російський Т-90А у США

У США напередодні помітили російський танк Т-90А, який був захоплений Силами оборони України. Знімки техніки опублікували на сервісі Reddit.

На опублікованих фото танк розміщений на платформі, яка призначена для транспортування техніки. Як і навіщо російський танк потрапив до США, наразі невідомо. 

Російський танк у США / фото reddit.com