ЗСУ "розносять" окупантів / скріншот

Артилерія сил оборони України безперервно в Донецькій області "розносить" тили противника, нищить його техніку, а також гатить по скупченнях військ.

Щойно ворог намагається десь йти в наступ – українські гармаші точним вогнем роблять той похід останнім у житті російських штурмовиків, йдеться в сюжеті ТСН.

"Наша система працює по таких цілях - опорний пункт, якась піхота, не сильно броньована техніка. Одна машина покриває площу 300 на 200", - розповідає боєць з позивним "Сивий", командир взводу 59-ої бригади ЗСУ.

Окрім реактивної, роботи вистачає й у ствольної артилерії. Уже з першого пострілу поцілили куди треба, доповідає розвідка. Тому наступний залп - без коригувань.

Через потепління під ногами - багно, але це не заважає гармашам закидати снаряди один за одним. Перезарядка займає десятки секунд, далі - в укриття, бо може прилетіти у відповідь.

"Спалили як не САУ, то танка, то БМП. Сенс їх рахувати вже? Щодня у них там щось підгорає", - каже "Філя", націлювач гармати 59-ої бригади ЗСУ.

Особливе задоволення, кажуть воїни, коли отримуєш відео з результатами своєї роботи. "Колись щось горить - це такий адреналін та радість, що хочеться "насипати" ще", - кажуть бійці.

Втрати Росії у війні

Українські військові продовжують знищувати противника, який прийшов з війною на нашу землю. За минулу добу ЗСУ "відмінусували" ще 560 путінських військових.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ станом на ранок 27 лютого 2023, загалом з початку повномасштабного вторгнення втрати Росії сягнули вже 148 тисяч 690 військових.

Вас також можуть зацікавити новини: