Україна отримає літаки з часом / фото wikipedia.org

Україна обов'язково отримає від Заходу бойові літаки. Досвід поставок інших озброєнь це підтверджує. Про це пише видання Business Insider.

Зазначається, що протягом останніх 11 місяців, якщо Україна просила у партнерів будь-яку зброю, з часом вона її отримувала. Так було з РСЗВ, системами ППО, бойовими броньованими машинами і танками. 

На думку колишнього посла Франції в США і ООН Жерара Аро, отримання Україною західних літаків теж є лише питанням часу.

Відео дня

"Кожні три місяці йдуть дебати щодо нового типу зброї. Зараз говорили про танки. Можу закластися, що в наступні три місяці це будуть літаки", – розповів дипломат.

Аро зазначив, що дискусія про кожен наступний вид озброєнь переходить в міжнародні сварки, але в підсумку Захід дає зелене світло новій військовій техніці.

Поставки літаків в Україну

Після схвалення поставок західних танків Україна почала домагатися такого ж рішення щодо винищувачів. У цьому питанні Київ розраховує на підтримку країн Балтії.

За неофіційною інформацією, адміністрація президента США Джо Байдена має намір вивчити можливість відправки в Україну винищувачів F-16. Це питання обговорять з союзниками.

У той же час влада Великобританії готова схвалити передачу Україні винищувачів, але тільки після відходу російських військ з окупованих територій.

Вас також можуть зацікавити новини: