Україна очікує поставок винищувачів F-16 / фото REUTERS

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат  спростував дані іспанського видання про те, що Україна очікує партію з 24 винищувачів.

"Українські журналісти перекладали з іспанської і вийшло, що я заявив, що Україна хоче отримати 24 F-16. Не було жодних заяв! Такі речі негативно впливають. Інформація дуже чутлива. Партнери не люблять, коли видають щось бажане за дійсне", – пояснив ситуацію Ігнат.

Нагадаємо, видання El Pais навело заяву Ігната про те, що Україна має намір отримати від партнерів 24 одиниці винищувачів, насамперед американського виробництва. Видання з посиланням на слова Ігната стверджувало, що йдеться про два батальйони по 12 літаків у кожному.

Відео дня

За даними іспанського видання, у короткостроковій перспективі ЗСУ не зможуть розраховувати на ці винищувачі на полі бою з двох причин. Перша з них – це складні політичні переговори щодо поставок, а друга – на навчання пілотів та команд наземного обслуговування потрібно не менше шести місяців.

Винищувачі для України

Україна слідом за поставками танків вимагає поставки і західних винищувачів, і може їх отримати при підтримці країн Балтії.

При цьому відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена розгляне можливість постачання Україні винищувачів F-16 та обговорить її із союзниками.

Сьогодні стало відомо, що влада Великобританії могла б схвалити передачу Україні винищувачів після виходу російських військ з окупованих територій.

Вас також можуть зацікавити новини: