Іван Киричевський розповів, як на перших етапах в нашій державі можуть застосовувати F-16 / колаж з фото Getty Images та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян, і наша держава очікує на надання американських винищувачів F-16, однак не варто чекати, що на перших етапах їх застосування матиме якийсь особливий формат.

Західні винищувачі фактично будуть застосовувати так само, як наші Су-27, Міг-29 та іншу авіацію радянського зразка, лише з поправкою на те, що F-16 досконаліші та новіші, поділився думкою з "РБК-Україна" експерт інформаційно-консалтингової агенції Defense Express Іван Киричевський. "…не варто виключати, що на початку якогось особливого формату використання F-16 не буде", - сказав він.

На думку аналітика, американські літаки можуть використовувати бомби JDAM, які нам вже надали США (заявлена дальність цих авіабомб становить до 28 кілометрів). Експерт зазначає, що ці бомби не призначені для використання на МіГах, тому, коли вони їх запускають, заявлена дальність не збігається з реальною.

Відео дня

У центрі уваги російсько-українська війна - новини, які варто знати

Низка західних держав, у тому числі Данія, пообіцяли надати Україні літаки F-16. Перед наданням винищувачів українські пілоти проходять навчання у Великобританії та Франції. Також на Заході навчають персонал, який технічно обслуговуватиме ці винищувачі.

Посол Данії в українській державі Олє Егберг Міккельсен у квітні говорив, що Копенгаґен вирішив надати Києву всі свої винищувачі F-16, і вони мають бути на нашій землі вже влітку.

Вас також можуть зацікавити новини: