REUTERS

Недільна акція протесту була організована за кілька днів з допомогою створеної активістами групи в соцмережі Facebook. Кілька десятків тисяч людей зібралися біля будівлі міністерства економіки, щоб висловити свій протест проти ініціативи запровадження податку на інтернет, передає NEWSru.com з посиланням на Bloomberg.

Читайте такожУгорщина хоче оподаткувати користування Інтернетом

Зібравшись на площі, протестувальники почали скандувати гасла, вимагаючи від влади відмовитися планів по введенню податку на інтернет. Потім учасники мітингу підняли вгору мобільні телефони з включеними на них ліхтариками.

Відео дня

На площі також була прийнята резолюція, яка дає чиновникам 48 годин на те, щоб відкликати законопроект про податок на інтернет-трафік з парламенту. В іншому випадку мешканці столиці пообіцяли знову вийти на вулиці.

Після завершення мітингу противники введення податку попрямували до офісу ФІДЕС. Активісти стали кидати в будівлю партії старі комп'ютерні клавіатури та вибили кілька вікон, спровокувавши зіткнення з поліцією. У партії заявили, що шоковані раптовим переходом від ненасильницьких методів до вандалізму.

Нагадаємо, правляча партія "Угорський громадянський союз" (ФІДЕС) внесла на розгляд законопроект, який передбачав введення податку за скачування в інтернеті. За кожен скачаний або завантажений гігабайт інтернет-трафіку з користувачів повинні стягувати 150 форинтів (приблизно $0,6), причому займатися цим повинні будуть інтернет-провайдери.