Пол Манафорт / REUTERS

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув проти колишнього американського радника Віктора Януковича і "Партії Регіонів", колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта та його ділового партнера Ріка Ґейтса нові звинувачення - в ухилянні від податків та банківських махінаціях.

Читайте такожСпецпрокурор США звинуватив у дачі неправдивих свідчень адвоката, який працював по справі Тимошенко

Як передає Голос Америки, нова порція звинувачень складається із 32-х пунктів. Раніше Манафорта та Ґейтса вже було звинувачено у відмиванні грошей та відсутності реєстрації у якості агентів закордонного уряду для роботи на пов'язану із Україною та Януковичем "Партію Регіонів".

Відео дня

"Манафорта та Ґейтса тепер звинувачують у тому, що вони занижували власні прибутки у податкових відомостях, а також у банківських махінаціях навколо позичок, які отримував Манафорт під заставу нерухомості, яка була придбана за готівку", - відзначає видання Politico.

Численні західні коментатори та представники ЗМІ заявляють від початку розслідування щодо Манафорта, що метою слідчих може бути схилити екс-очільника штабу Трампа до співпраці з ними у справі обставин зв'язків штабу Трампа з Москвою.