Володимир Путін / REUTERS

Чинний президент Росії Володимир Путін лідирує на виборах глави РФ, набираючи 76,65% голосів після обробки 99% підсумкових протоколів ДВК.

Про це повідомляє "ТАСС". Кандидат від партії КПРФ Павло Грудінін займає друге місце з 11,82% голосів. На третьому місці - кандидат від партії ЛДПР Володимир Жириновський з 5,68%.

За Володимира Путіна в абсолютних числах проголосували, за останніми даними, понад 55,403 млн осіб. За Грудініна віддали свої голоси понад 8,54 млн осіб. За Жириновського - близько 4,104 млн.

Відео дня

Четверте місце займає висунута "Громадянською ініціативою" Ксенія Собчак з 1,66% голосів виборців. За неї голоси віддали понад 1,197 млн осіб.

Читайте такожФранція не визнає виборів президента Росії в анексованому Криму

У перспективі ці цифри можуть змінитися лише на частки відсотків, що серйозно не скорегує остаточний результат. На даний момент відомий показник явки на 95% виборчих дільниць - він становить 67%.

Раніше повідомлялося, що 18 березня, в день річниці незаконного анексії Криму, в Росії пройшли вибори президента. Голосування пройшло в тому числі і на території тимчасово окупованого українського півострова.