За словами міністра оборони Великобританії, світ втомився терпіти витівки Путіна / REUTERS

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що світ об'єднався навколо позиції Лондона щодо отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, і терпіння світової спільноти щодо дій президента РФ Володимира Путіна вже закінчується.

Як повідомляє Reuters, відповідну заяву Вільямсон зробив в ході візиту в Естонію. За його словами, підтримка позиції Британії "сама по собі є поразкою для президента Путіна".

Читайте такожКремль має у Великобританії "сплячих агентів", які чекають наказу Путіна - ЗМІ

Відео дня

"Терпіння світу щодо до президента Путіна і його дій вже закінчується, і те, що і країни-члени НАТО, і країни Євросоюзу висловили підтримку Сполученому Королівству... Я насправді думаю, що це найкраща відповідь, на яку ми могли розраховувати", - сказав він журналістам.

"Їх (Кремля) намір, їх мета - розділити нас, але ми бачимо, що світ об'єднується навколо позиції Британії і це саме по собі велика перемога, це посилає надзвичайно значущий сигнал Кремлю і президенту Путіну", - уклав він.

Нагадаємо, сьогодні Україна, США і низка країн ЄС оголосили про вислання російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля в англійському Солсбері.

Екс-розвідника Скрипаля та його дочку виявили 4 березня без свідомості на лавці в парку Солсбері на півдні Великобританії. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок», яку розробили в Росії. 66-річний Скрипаль і його 33-річна дочка перебувають у лікарні в «критичному, але стабільному» стані.