Дональд Трамп / REUTERS

США планують швидке виведення свого військового персоналу з Сирії, про що раніше вже оголошував президент країни Дональд Трамп.

Про це в понеділок, 16 квітня, заявила речниця Білого дому Сара Сандерс, як пише DW.

"Цілі місії США в Сирії залишилися незмінними. Президент чітко заявив, що хоче повернення американських сил додому якомога швидше", - йдеться в заяві прес-секретарки американської адміністрації.

Відео дня

Читайте такожУ Франції показали відео запуску ракет по Сирії

Вона нагадала, що метою США в Сирії залишається "повний розгром "Ісламської держави" і створення умов для запобігання її поверненню". "Ми сподіваємося, що наші регіональні союзники і партнери візьмуть на себе більш значну відповідальність, як у фінансовому, так і у військовому плані, за безпеку в регіоні", - сказала Сандерс. Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що після виведення американського військового персоналу з Сирії про цю країну "повинні подбати інші".

Нагадаємо, що в ніч на 14 США, Великобританія та Франція завдали ударів по сирійських військових об'єктах, що пов'язані з хімічною зброєю. Країни вдалися до військового втручання, оскільки покладають на сирійський уряд відповідальність за ймовірну хімічну атаку, здійснену в місті Дума.