Ким Валль / REUTERS

Суд Копенгагена визнав винахідника Петера Мадсена винним у вбивстві журналістки Кім Валль на борту його субмарини "Наутілус".

Читайте такожСмерть журналістки на підводному човні у Данії: винахідник визнав, що розчленував тіло, але не визнав убивство

Як повідомляє ВВС, Мадсен засуджений до довічного ув'язнення. За словами прокурора Якоба Бух-Йепсена, існує ризик того, що Мадсен може скоїти такий же злочин знову. Також розглядається варіант поміщення Мадсена до закритої психіатричної клініки.

Відео дня

Раніше захист Мадсена визнав, що дослідник розчленував тіло журналістки і викинув останки в море, але його вина у вбивстві не доведена. Захист наполягає, що Валль загинула на борту підводного човна внаслідок нещасного випадку.

Як повідомляв УНІАН, 10 серпня 2017 року журналістка Кім Валль прибула у Копенгаген до свого бойфренда і вирішила взяти інтерв'ю у 46-річного Петера Мадсена, творця найбільшого приватного підводного човна UC3 Nautilus. Вона вирушила з ним у плавання і зникла.

Субмарина затонула, а Мадсена врятували ВМС Данії. Пізніше обезголовлений тулуб Кім Валль знайшли у водах Копенгагена. Через півтора місяці водолази виявили її голову, ноги й одяг.

Під час експертизи на тілі Валль було виявлено ножові поранення в районі паху і грудної клітини, які, як вважають експерти, були завдані в момент або відразу після смерті.

Мадсен кілька разів міняв свої свідчення про те, що сталося.