Ілюстрація / REUTERS

Літаки ВПС Ізраїлю завдали авіаудари по підземному об'єкту «терористичної інфраструктури» ХАМАС на півночі сектора Газа, також були вражені два морських об'єкта руху. Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю в Twitter.

Читайте такожООН збирається розслідувати смертельні сутички в Секторі Газа

Як передає РБК, авіаудари стали відповіддю на проникнення на територію Ізраїлю кількох бойовиків ХАМАС, які підпалили військовий аванпост. Як зазначає портал Samanews, ізраїльські літаки випустили дві ракети по морському порту в Газі, знищивши два човни. Ніхто не постраждав. Після авіаудару в порту виникла пожежа, яка була оперативно ліквідована.

Відео дня

Ізраїльська авіація 17 травня завдала авіаудару по об'єктах на півночі сектора Газа у відповідь на кулеметний вогонь, націлений на місто Сдерот на півдні Ізраїлю.

Обстановка на кордоні Ізраїлю і сектора Газа загострилася після того, як 14 травня в Єрусалимі було відкрито посольство США. Тоді у зіткненнях з ізраїльською армією загинули 59 палестинських учасників маніфестацій проти відкриття американського диппредставництва, ще кілька тисяч отримали поранення.