REUTERS

"Головна прокуратура Грузії винесла постанову про обвинувачення колишнього президента Михайла Саакашвілі у справі про злочин проти Олександра Гіргвліані. Розслідування, проведене на підставі рекомендацій Європейського суду з прав людини, встановило, що ми маємо справу з системним злочином", - йдеться в заяві прокуратури, поширеній у четвер, 27 листопада.

Про це пише Новости-Грузия.

Відео дня

При цьому зазначено, що "приховування злочину проти Олександра Гіргвліані, фальсифікацію розслідування, покривання високопоставлених чиновників і сприяння їм уникнути покарання було здійснено в результаті узгоджених і скоординованих дій міністра внутрішніх справ Іване Мерабішвілі, директора департаменту конституційної безпеки (МВС) Давида Ахалая, голови департаменту з виконання покарання Бачані Ахалая, генеральної прокуратури і колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі".

Розслідування справи триває за статтею 332 Кримінального кодексу Грузії - зловживання службовими повноваженнями, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п'яти років.

Читайте такожПрокуратура Грузії посилила звинувачення проти Саакашвілі

Співробітник "Об'єднаного банку Грузії" Сандро Гіргвліані був знайдений убитим 28 січня 2006 року на цвинтарі в Окрокана (передмістя Тбілісі), після сварки в одному з тбіліських барів з чиновниками МВС. Сварка сталася в кафе "Шарден-бар" в центрі Тбілісі, де перебували нині колишні високопоставлені чиновники МВС.

Один з фігурантів справи, колишній заступник голови департаменту конституційної безпеки (ДКБ) МВС Грузії Олег Мельников раніше заявив, що Михайло Саакашвілі був в курсі деталей справи про вбивство Гіргвліані.