Дональд Трамп і Володимир Путін / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що разом з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним збирається знайти шляхи для врегулювання багатьох проблем, з якими стикається сьогодні світ.

Про це президент США сказав у президентському палаці в Гельсінки (Фінляндія) на спільній з Путіним прес-конференції, яка транслювалася на сайті Білого дому.

Читайте такожПутін підтвердив, що Трамп вважає анексію Криму незаконною

Відео дня

"Я щойно завершив зустріч з президентом Путіним з широкого кола критичних питань для обох наших країн. Ми мали прямий, відкритий і глибоко продуктивний діалог, який пройшов дуже добре", - сказав Трамп.

При цьому він наголосив, що з найперших днів американські лідери з Республіканської партії зрозуміли, що краще віддавати перевагу дипломатії і взаємодії, аніж конфлікту та ворожості.

"Продуктивний діалог є добрим не лише для Сполучених Штатів, і добрим для Росії, він добрий і для світу. Розбіжності між нашими двома країнами добре відомі, президент Путін і я обговорили їх сьогодні докладно. Але ми збираємося урегулювати багато проблем, з якими стикається наш світ", - наголосив Трамп.

"Потім ми збираємося знайти способи взаємодіяти та реалізовувати спільні інтереси", - заявив Трамп.