Золотов викликав Навального на поєдинок / youtube.com

Голова Росгвардії Віктор Золотов викликав на дуель політика Олексія Навального у відповідь на опубліковані Фондом боротьби з корупцією дані про порушення відомства при закупівлях.

Глава Росгвардії пообіцяв зробити з нього "соковиту відбивну". У Кремлі не визнали це загрозою фізичної розправи. Звернення оприлюднено на YouTube Росгвардії.

«Щодо мене ви допустили образливі, наклепницькі роздуми, які в офіцерському середовищі не прийнято просто так прощати. Споконвіку негідника били по обличчю, викликали на дуель. Пан Навальний, нам же ніхто не заважає повернути хоча б частину цих традицій, я маю на увазі сатисфакцію. Я просто викликаю вас на дуель — на ринг, татамі, куди завгодно, де обіцяю зробити з вас хорошу соковиту відбивну», — заявив Золотов.

Після цього генерал пообіцяв не залишати без уваги інші звернення Навального на свою адресу.

"Якщо пан Навальний, ви в своїх викриттях ще раз дозволите образливий або наклепницький тон на адресу мене або моєї родини, то я вам обіцяю, що перш ніж переступити через вас і витерти об вас ноги, я влаштую шоу з показом для всього особового складу Росгвардії. І я вас запевняю, вам тоді соромно буде вийти на вулицю. А слово я вмію тримати", - говорить Золотов.

Читайте такожРосійського опозиціонера Навального заарештували на 30 діб за акцію "Він нам не цар"

При цьому Золотов визнав, що корупційні недоліки у відомстві дійсно існують, однак Росгвардія з ними бореться.

За повідомленнями ЗМІ, у серпні Фонд боротьби з корупцією (ФБК), заснований Навальним, опублікував дослідження про те, що продукти для Росгвардии нібито закуповуються за завищеними цінами у єдиного постачальника, який може бути пов'язаний з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.