Ілюстрація REUTERS

Мер Лондона Садік Хан закликав провести другий референдум щодо виходу Великої Британії зі складу Європейського Союзу. 

Читайте такожБританія не зможе ввести нові санкції проти Росії до Brexit - ЗМІ

Про це Хан написав у статті в Observer, повідомляє Reuters.

Відео дня

"Велика Британія повинна залишити Європейський Союз 29 березня. Але плани прем'єр-міністра Терези Мей щодо Brexit все ще не врегульовані, деякі законодавці, а також керівники профспілок та бізнесу все частіше стверджують, що люди повинні мати вирішальну думку щодо будь-якої угоди з Брюсселем", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прем'єр-міністр ВеликоЇ Британії Тереза Мей неодноразово виключала проведення другого референдуму після голосування за вихід з ЄС. 

Водночас, Хан звинуватив уряд у маніпуляції переговорами щодо угоди з ЄС і сказав, що загроза "життєвим стандартам та економіці надто велика для того, щоб виборці не мали права висловити власну думку".

"Це означає публічне голосування за угоду стосовно Brexit, запропоновану урядом, або вихід без угоди про Brexit, або можливість залишитися в ЄС", - написав Хан.

Як повідомлялось, за результатами опитування, проведеного телеканалом Sky News, 78% британців незадоволені роботою уряду під час переговорів щодо Brexit, і лише 10% респондентів її схвалили.