Поки залишається не до кінця зрозумілим, як хлопець справлявся із спрагою / фото facebook.com/indonesiaosaka

Підліток з Індонезії, якого віднесло в океан на дерев'яному плоту, 49 днів виживав, смажачи рибу на трісках, відколотих від плота.

18-річний Алді Новел Аділанг сторожував рибачий пліт в 125 км від узбережжя Індонезії поблизу острова Сулавесі. 14 липня піднявся сильний вітер, зірвав пліт з якоря і відніс його в океан, повідомляє Ліга.новости з посиланням на BBC.

Аділанг ловив рибу і смажив на багатті з трісок, який розводив на плоту. Поки залишається не цілком зрозумілим, як він справлявся із спрагою.

Читайте такожВ Австралії акули протягом доби двічі атакували людей (відео)

За словами індонезійського дипломата Фаджара Фірдауса, під час вимушеного дрейфу Аділанг часто плакав.

"Щоразу, як він бачив великий корабель, що проходить повз, він сподівався, що його помітять і врятують. Він бачив більше десятка таких суден, але його ніхто не помічав", - розповів дипломат.

31 серпня Аділанг помітив панамський контейнеровоз Арпеджіо, що проходив неподалік. Йому вдалося подати сигнал про допомогу за допомогою радіопередавача, який був у нього. Корабель йшов в Осаку і там підлітка передали на піклування індонезійських дипломатів.

Відео: S. Dk. 99

Аділанг прибув до Японії 6 вересня, а через два дні був відправлений літаком в Індонезію. Повідомляється, що він перебуває в гарній фізичній формі.

Нагадаємо, в минулому році американський десантний корабель USS Ashland в 900 милях (1448 км) на північний схід від Японії врятував двох американок, які дрейфували п'ять місяців на яхті в Тихому океані.

Проте пізніше історію двох врятованих на яхті в Тихому океані жінок, які дрейфували на судні близько 5 місяців, почали ставити під сумнів через зростаючу кількість невідповідностей.