"Олександр Петров" і "Руслан Боширов" / REUTERS

Двоє росіян «Олександр Петров» і «Руслан Боширов», обвинувачені британською владою в замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, таємно відвідували Чехію в 2014 році.

Як повідомляє Чеське радіо з посиланням на джерела в розвідці, в той же самий час в Чехії перебував і сам Скрипаль, передає «Радіо Свобода».

За даними радіо, Скрипаль під час свого візиту зустрічався з чеськими співробітниками контррозвідки і консультував їх з питань виявлення ймовірних російських шпигунів. Джерела "Чеського радіо" переконані, що росіяни, яких британська влада ідентифікували як Олександра Петрова та Руслана Боширова, вели стеження за Скрипалем.

Відео дня

Читайте такожОтруйник Скрипалів «Петров» побував в Україні під час Євромайдану – розслідування

Як повідомляв УНІАН, 4 березня колишнього співробітника російського ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію виявили без свідомості в британському місті Солсбері.

Слідство дійшло висновку, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок», розробленою в СРСР.

5 вересня британська поліція повідомила, що підозрює в отруєнні Скрипалів громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова, і оприлюднила відповідні відео.

Міністр з питань безпеки Великобританії Бен Воллес заявив, що основну відповідальність за отруєння Скрипалів покладає на президента РФ Володимира Путіна. Він зазначив, що Петров і Боширов є співробітниками ГРУ.

Згодом журналісти визначили, що справжнє ім'я «Руслана Боширова» – Анатолій Чепіга, а «Олександра Петрова» – Олександр Мишкін.