Суд встановив суму застави, яку українка не може сплатити / УНІАН

Українка Катерина Рябальченко була виправдана за звинуваченнями у контрабанді наркотиків в Малайзію. Однак, її лишили під вартою через апеляцію прокурорів.

Сьогодні суд призначив їй заставу в розмірі понад 70 тисяч доларів, на умовах сплати якої громадянка України може вийти нарешті з в’язниці, пише Free Malaysia Today. Судді постановили, що Рябальченко повинна також здати паспорт і вказати постійну адресу проживання в Малайзії, яка б відрізнялася від адреси посольства України.

Читайте такожУ Малайзії двох жінок засудили до ударів палицями і штрафу за спробу зайнятися сексом

Відео дня

«Ми також наказуємо вам реєструватися у найближчому відділку поліції кожного вівторка», - йдеться в розпорядженні малайзійських суддів.

Катерина Рябальченко звернулася в Апеляційний суд Малайзії з клопотанням про звільнення під заставу після того, як Високий суд країни виправдав її у справі про контрабанду наркотиків. Однак, українку все одно лишили під вартою через розгляд апеляції сторони обвинувачення. Її адвокат Мухаммад Рафік Рашид Алі сказав, що жінка лишиться у в’язниці міста Каджанг, оскільки сума застави для неї надто висока.

«Я розчарований сумою застави, тому що жоден іноземець не може зібрати таку кількість грошей», - сказав адвокат.

Читайте такожАмериканця визнали невинуватим після 27 років в'язниці (відео)

Заступник державного прокурора Нік Сиахріл Нік Аб Рахман виступив проти того, щоб відпускати українку під заставу, оскільки, на його думку, вона може втекти з Малайзії.

29-річна Катерина Рябальченко працювала вчителькою англійської мови в Китаї. Її звинуватили у контрабанді 1,4 кілограма метамфетаміну в Куала-Лумпур 15 червня 2016 року. Минулого року Високий суд у місті Шах-Алам виправдав українку, оскільки її роль у контрабанді не була доведена. Однак, сторона обвинувачення оскаржила рішення. Тож Рябальченко з квітня цього року довелося знову захищатися у суді. Три місяці тому Високий суд знову виправдав її, оскільки прокурори не змогли довести вину українки. Втім, її все ж лишили під вартою через розгляд оскарження в Апеляційному суді. Тим часом, адвокат Рябальченко звернувся до генерального прокурора Малайзії Томмі Томаса з проханням відмовитися від оскарження рішення суду, оскільки українку виправдали вже двічі.