Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон, який зараз знаходиться на військово-морському салоні Euronaval, відмовився відповідати на запитання журналіста про можливе припинення постачань озброєння Ер-Ріяду у зв'язку з вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашокджі.

Читайте такожТрамп назвав "найгіршою в історії" спробу Ер-Ріяду приховати вбивство журналіста

Раніше про відмову від експорту зброї до Саудівської Аравії заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, закликавши зробити те ж саме своїх європейських колег, передає kommersant.

Відео дня

«Мій порядок денний не продиктований ЗМІ, подобається це вам чи ні. Я тут у іншій справі, - заявив Макрон. - Це не має нічого спільного з тим, що ми зараз обговорюємо. Нічого. Взагалі нічого. А тому я не буду відповідати про це. Шкодую. І так буде до тих пір, поки я знаходжуся там, де я зараз перебуваю. Подобається це вам чи не подобається».

Як повідомляв УНІАН, Джамаль Хашокджі 2 жовтня поїхав в генеральне консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, з тих пір він перестав виходити на зв'язок. Згодом Ер-Ріяд визнав, що Джамаль Хашокджі був убитий на території дипломатичної місії Саудівської Аравії. За інформацією влади країни, журналіст загинув в результаті "сварки з рукоприкладством".

Хашокджі відомий критикою саудівської влади і дій президента США на Близькому Сході, а також антиросійською позицією.