Ілюстрація / REUTERS

Парламент Великої Британії проведе голосування щодо підтримки угоди про Brexit до 25 грудня.

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей на прес-конференції у неділю після того, як лідери ЄС схвалили угоду про Brexit, повідомляє "Європейська правда".

За словами Мей, сьогоднішнє рішення лідерів ЄС є кульмінацією переговорів з Євросоюзом та водночас дає початок "вирішальним національним дебатам".

Відео дня

Читайте також«Brexit стане єднанням для всієї країни» — Мей написала лист до народу Британії

"Громадськість буде очікувати, що парламент схвалить угоду. Більшість людей у Великій Британії хочуть бачити схвалену угоду, й вони прагнуть, щоб ми продовжували приділяти більше уваги тим питанням, які щоденно мають для них значення", - заявила Тереза Мей.

У неділю на позачерговому саміті в Брюсселі 27 лідерів держав Євросоюзу схвалили угоду про Brexit. Вони також підтримали політичну декларацію, у якій викладені основи майбутніх відносин Британії з ЄС.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи задоволена Мей досягнутою угодою, прем'єр наполягла, що це – хороша угода для всього Сполученого Королівства.

Після рішення лідерів ЄС угоду про Brexit мають схвалити Європарламент, парламенти всіх держав-членів ЄС, а також парламент Британії.

Гарантій, що документ буде схвалено британським парламентом, немає, адже лейбористи, ліберал-демократи, шотландські націоналісти, північноірландські депутати і навіть чимало консерваторів налаштовані голосувати проти угоди.