REUTERS

П'ять озброєних людей увірвалися до п'ятизіркового готелю Corinthia в лівійському Тріполі, вбили трьох охоронців і захопили заручників, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Associated Press з посиланням на співробітника готелю. Число заручників не уточнюється. Крім того, на парковці готелю було підірвано автомобіль.

Як передає Reuters з посиланням на представника міської служби безпеки Ессама Нааса (Essam Naas), співробітники органів правопорядку оточили готель.

На момент нападу в готелі перебували італійські та турецькі громадяни, а також британські піддані.

Відео дня

Читайте такожБойовики захопили філіал Центробанку Лівії зі $100 млрд

За даними BBC News, у Twitter-акаунті, пов'язаному з «Ісламською державою» (ІД), з'явилося повідомлення про те, що ІД взяла на себе відповідальність за напад.

Східна частина Лівії зараз знаходиться під контролем різних ісламістських угруповань, які борються один з одним за владу. Деякі з них присягнули на вірність ІД.

Читайте такожУ Лівії невідомий військовий літак атакував грецьке судно: загинули двоє членів екіпажу

Крім цього, в Лівії одночасно діють два парламенти: в Тобруці під керівництвом прем'єра Абдалли ат-Тані та проісламський Загальний Нацконгрес у Тріполі. Двовладдя склалося через те, що озброєні ісламісти захопили контроль над лівійської столицею - Тріполі - і відновили розпущений раніше Нацконгрес.