В ЄС попередньо узгодили створення нового санкційного режиму / REUTERS

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Стеф Блок заявляє, що міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу погодились створити режим санкцій з метою покарання відповідальних за порушення прав людини в усьому світі.

Читайте такожДо десяти країн ЄС підтримують додаткові санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці – журналіст

Про це він сказав на брифінгу у Брюсселі після засідання Ради Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ країн-членів, відео якого розміщене на сайті аудіовізуальних послуг Ради ЄС.

Відео дня

Зокрема, Блока запитали про створення нового режиму санкцій за порушення прав людини з огляду на те, що, за наявною інформацією, сьогодні глави МЗС ЄС провели коротке обговорення з цього питання і не було країн, які би виступили проти цієї ініціативи.

"Ми сьогодні вранці погодилися, що високий представник та її команда розроблять більш конкретну пропозицію стосовно загальносвітового санкційного режиму", - сказав Блок.

Він додав, що ця пропозиція має бути представлена знову на розгляд глав МЗС країн-членів ЄС.

"Ми не встановили чітку дату (представлення пропозиції - УНІАН), але, я думаю, це буде приблизно через півроку", - сказав Блок.

"Потім ми вивчимо усі деталі, але ми здійснили важливий крок сьогодні", - наголосив він.

При цьому він уточнив, що ініціатором пропозиції щодо розробки режиму санкцій для покарання відповідальних за порушення прав людини стали Нідерланди.

Також Блок додав, що складнощів у цьому питанні немає.

Раніше президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що Росія несе повну відповідальність за порушення прав людини в окремих районах Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованому Криму.