РосЗМІ випустили фейк про молодого американського політика Олександрію Окасіо-Кортес / Facebook, Alexandria Ocasio-Cortez

Російське інформаційне агентство "РИА Новости" опублікувало колонку, присвячену нещодавно обраній в Конгрес США демократці Олександрії Окасіо-Кортес. Автор приписав політику слова, яких вона ніколи не вимовляла, пославшись на сайт з мемами.

Читайте такожWashington Post: Росія використала кожну соцмережу, щоб допомогти Трампу

Як повідомляє TJournal, автором колонки під назвою «1941-го німці скинули на нас атомну бомбу“: хто тепер керує в США» є політичний оглядач агенства «Росія Сьогодні» Дмитро Косирєв.

Відео дня

Автор стверджує, що Окасіо-Кортес, якій всього 28 років, нібито прославилася «феєричним невіглаством». За його словами, існує ряд сайтів, які колекціонують її висловлювання. Косирєв посилається, зокрема, на ресурс ocasiomemes.com, де збирають меми про конгресмена.

Спираючись на меми, оглядач всерйоз приписав Окасіо-Кортес низку абсурдних цитат:

«Ніколи не забувайте, що 7 грудня 1941 року німці скинули атомну бомбу на Перл-Харбор»

"Як ви вважаєте, людина коли-небудь прогуляється по Сонцю так, як вона це зробила на Місяці?"

"Якщо ми даємо іммігрантам візи, чому не дати їм також Mastercard?"

В описі сайту ocasiomemes.com при цьому, йдеться, що це пародійний і сатиричний сайт, який ніяк не пов'язаний з самим політиком.

Творці сайту називають її "одним з найцікавіших, найенергійніших і найхаризматичніших представників Демократичної партії", хоча і визнають, що "ніколи за неї не проголосують" через незгоду з її поглядами на економічні питання.

Зазначається, що 29-річна Олександрія Окасіо-Кортес обралася до Конгресу США від Нью-Йорка, і сьогодні є однією з найбільш відомих нових членів Палати представників.

Раніше заступник прес-секретаря держдепартаменту США Роберт Палладіно заявив про те, що США виділили $40 млн на діяльність Центру глобальної взаємодії з дезінформації та протидії пропаганді, поширюваної зарубіжними країнами.