Затримання громадянина Британії додасть напруги у відносинах між Лондоном і Москвою / фото УНІАН

48-річний Пол Вілан, якого у РФ звинувачують у шпигунстві, крім американського, має і британське громадянство.

"48-річний Вілан вже був формально звинувачений у шпигунстві. У РФ стверджують, що він отримав у московському готелі карту пам'яті, яка начебто містить секретний список російських агентів", - пише видання The Times, передає УП.

За інформацією видання, колишній морський піхотинець США має громадянство Великої Британії.

Відео дня

Читайте такожСША вимагають пустити консула до затриманого в Росії "американського шпигуна"

"Чиновники посольства Сполучених Штатів у Москві зв'язалися зі своїми британськими колегами, щоб повідомити їм про арешт Вілана та його статус британського підданого.

Представник зовнішньополітичного відомства Британії сказав, що "представники на місцях подали звернення щодо отримання консульського доступу до британського громадянина, затриманого у РФ", - йдеться у матеріалі.

The Times зазначає, що це додасть напруги у відносинах між Британією і РФ, які погіршилися після отруєння у Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

Раніше повідомлялося, що в канадському Міністерстві закордонних справ заявили, що Пол Уілан, якого затримали в Росії за підозрою в шпигунстві, є громадянином Канади. За даними CBC, Уілан народився в Оттаві в 1970 році, однак на початку 70-х переїхав в США.

Нагадаємо, у Росії затримали громадянина США при проведенні "шпигунської акції". Слідчим управлінням ФСБ Росії відносно громадянина США порушено кримінальну справу за статтею 276 Кримінального кодексу РФ ("Шпигунство"), що передбачає покарання до 20 років в'язниці. При цьому не повідомляється, в чому конкретно звинувачують зазначеного громадянина. У повідомленні ім'я американця зазначено як "Пол Уілан".