Посол США в Німеччині Річард Гренелл розіслав німецьким фірмам листи з попередженнями / Фото з відкритих джерел

Голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер розкритикувала попередження США про санкції щодо німецьких компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Читайте такожГлава МЗС Німеччини застеріг США від санкцій проти компаній, які реалізують "Північний потік-2"

Про це пише DW. Лідер партії канцлера ФРН Ангели Меркель зазначила, що "подібні погрози" американський дипломат Річард Греннел висловлює не вперше.

Відео дня

"Слід сказати, що така форма дипломатичного звернення незвична, але вона не є новою. Подібне ми вже бачили під час його вступу на посаду. Німецький бізнес уже дав на це однозначну відповідь", - заявила Крамп-Карренбауер в інтерв'ю DW.

Посол США в Німеччині Річард Гренелл розіслав німецьким фірмам, які беруть участь в реалізації проекту "Північний потік - 2" листи з попередженнями про те, що "фірми, які беруть участь у російському секторі експорту енергії, займаються тим, що пов'язано зі значним ризиком санкцій".

Як повідомляв УНІАН, підтримка російського проекту газопроводу «Північний потік-2» з боку правлячої коаліції Німеччини на чолі з канцлером Ангелою Меркель поступово випаровується. Цьому сприяє як зростання войовничості Кремля, так і тиск з боку президента США Дональда Трампа.