Список очолить Інгрід Левавазьє / фото ISA HARSIN/SIPA

Представники протестного французького руху "жовті жилети" оголосили про плани виставити кандидатів на виборах до Європейського парламенту, які відбудуться у травні.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Euractiv.

До групи кандидатів входять 10 осіб у віці від 29 до 53 років, серед яких є водій навантажувача, домогосподарка та директор з продажів.

Відео дня

Читайте такожУ Франції під час акції «жовтих жилетів» було заарештовано близько 300 осіб

Список очолить Інгрід Левавазьє, яка сама виховує двох дітей і працює доглядальницею у Нормандії. Нещодавно вона відкинула пропозицію стати коментатором телеканалу BFM після отримання погроз від інших представників "жовтих жилетів", які ставляться до провідних медіа з підозрою.

Прес-секретар групи Айк Шахінян заявив, що загалом будуть представлені 79 кандидатів, а решта 69 будуть обрані на внутрішньому голосуванні до середини лютого.

Опубліковане в середу опитування показало, що "жовті жилети", які почали антиурядові акції протестів в середині грудня, можуть отримали 13% голосів на виборах.

Соціологи вважають, що участь "жовтих жилетів" у виборах в першу чергу може відтягнути голоси у правої партії Марін Ле Пен.