Ніколас Мадуро і Володимир Путін / фото Kremlin.ru

Якщо президенту Венесуели Ніколасу Мадуро не вдасться утриматись при владі, то фактично не залишиться нікого впливового, хто б представляв інтереси Росії в цьому регіоні.

Про це телеканалу «Прямий» заявив експерт-міжнародник Максим Михайленко.

Читайте такожВенесуельська криза: причини, наслідки та уроки для України

Відео дня

«Тоді відвалиться і Куба, і Болівія, в якій зараз дуже схожа ситуація. Таким чином, Венесуела - це дуже важливий плацдарм для Росії. Крім того, Венесуела має символічне значення для російського населення, так само як мала колись Куба для Радянського Союзу. Втрата Венесуели буде дуже сильним ударом. Окрім втрати приблизно 20 млрд доларів, купи зброї, контрактів, перспектив буде нанесений удар по політичному іміджу РФ», – вважає експерт.

10 січня Ніколас Мадуро розпочав другий президентський термін, що триватиме до 2025 року. Як відомо, президентських виборах в травні 2018 року Мадуро отримав 68% голосів. Однак велика частина опозиції бойкотувала вибори і не визнала їхні результати. Не визнали переобрання Мадуро й США, Євросоюз, та більшість держав Латинської Америки.

Після цього у країні відбулись масові заворушення. Станом на 24 січня у Венесуелі під час акцій протесту проти президента Ніколаса Мадуро загинуло щонайменше 16 осіб.

Опозиціонер Хуан Гуайдо назвав Мадуро узурпатором і заявив, що готовий тимчасово взяти на себе президентські повноваження (конституція передбачає це в разі неможливості виконання обов'язків президентом).