Росія створила в Нікарагуа центр по боротьбі зі злочинністю і тероризмом \ фото УНІАН

Сполучені Штати не повинні виключати військового втручання Росії в ситуацію у Венесуелі.

Читайте такожШведські військові експерти заявили про приготування Росії до великої війни

Адмірал ВМС Крейг Фоллер, новий глава об'єднаного командування США в Центральній і Південній Америці (Південного командування), сказав про це в інтерв'ю "Голосу Америки". Адмірал порівняв Росію з «пораненим, слабшаючим ведмедем, який... ополчився проти» становлення демократії в Латинській Америці.

Відео дня

«Думаю, від Росії можна чекати чого завгодно», - сказав Фоллер, додавши, що американці «вже побачили, що вони (росіяни) зробили (в Сирії), і нам потрібно бути готовими до того, що це знову може статися в майбутньому».

Адмірал Фоллер підкреслив, що США зараз «зосереджені на підтримці політичного і дипломатичного вирішення» кризи у Венесуелі.

«Ми займаємося тим, що відбувається прямо зараз – (намагаємося) полегшити страждання людей», - додав адмірал. Він зазначив, що американські військові не втручаються в політику.

«Що стосується довгострокового питання передачі влади – я залишу це політикам і дипломатам, і ми будемо готові надати підтримку, коли нас про це попросять», – зазначив Фоллер.

Адмірал зазначив, що Венесуела, Куба і Нікарагуа – всі три латиноамериканських держави, в яких відсутня демократія – очевидно схильні до впливу з боку Росії і частково КНР.

«Думаю, від Росії можна чекати чого завгодно. У нашій стратегії національної оборони особливу увагу приділено суперництву з Росією і Китаєм... Хоча це різні випадки. Китай – зростаюча економічна сила, у якої є законне право на власні бізнес-інтереси по всьому світу... При цьому вони відмовляються дотримуватися правил гри... Росія, з іншого боку, фактично поранений, слабшаюсий ведмідь, який пішов в атаку, і я не можу передбачити подальші дії Москви», – сказав адмірал Фоллер.

Він додав, що Росія створила в Нікарагуа центр з боротьбі зі злочинністю і тероризмом. У США «є питання» до роботи цього центру, розповів Фоллер.