Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав Росію / фото president.gov.by

Президент Росії Володимир Путін за підсумками триденного візиту президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка до РФ оголосив, що «повністю незалежних держав у світі не існує».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він заявив під час прес-підходу в Сочі.

Читайте також"Перед Лукашенком велика дилема": аналітик попередив про серйозну загрозу Білорусі з боку РФ

Відео дня

«Суверенітет і незалежність - це дуже близькі поняття, звичайно. Але про що зараз Олександр Григорович говорив, ми з ним вчора, позавчора говорили про це: повністю незалежних держав у світі просто не існує», - заявив Путін.

На це Лукашенко заявив, що це стосується «навіть Росії».

Путін не став сперечатися з таким зауваженням, відзначивши, що це стосується великих і малих країн.

«Сучасний світ - це світ взаємозалежності. Подивіться, що відбувається, скажімо, в західній Європі. Там Європарламент ухвалює обов'язкових для виконання всіма членами ЄС рішень більше, ніж Верховна Рада СРСР свого часу ухвалювала таких рішень для союзних республік. Це що, незалежність?», - сказав Путін.

На його думку, немає незалежності і в Північноатлантичному альянсі.

«Скажімо, військові союзи, такі, як НАТО. Що, думаєте, хтось із європейських країн хоче, щоб американські ракети середньої дальності з'явилися в Європі? Та ніхто не хоче, але сидять, мовчать. Де їх суверенітет? Але, мабуть, вони вважають, що в кінцевому підсумку генерально вони зацікавлені в такій організації, в яку вони вклали частину свого суверенітету», - сказав президент Росії.

Путін оголосив, що в рамках Євразійського економічного союзу створено наднаціональні органи, куди країни «передали частину національних повноважень».

«Але навіть у рамках ЄврАзЕС у нас існує взаємозалежність. І частину суверенітету, частину нашої незалежності ми туди передали, свідомо зробили це, розуміючи, що така робота забезпечує нам більший рівень конкурентоспроможності, кожної з наших країн», - сказав Путін.