Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що не обговорював з генеральним прокурором Вільямом Барром питання публікації доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про розслідування російського втручання в президентські вибори.

Читайте такожМанфорту можуть пред'явити нові звинувачення у штаті Нью-Йорк, якщо його помилує Трамп

Про це повідомляє Reuters. Цього тижня американські ЗМІ повідомили, що Роберт Мюллер незабаром завершить звіт про розслідування, в рамках якого під суд були відправлені кілька політичних радників Трампа, і відправить його Барру в найближчі дні.

Відео дня

Після ознайомлення з підсумковою доповіддю щодо російської справи генпрокурор підготує конфіденційний звіт і направить його до Конгресу США. Відповідно до американського законодавства, рішення про публікацію звіту Мюллера приймає генпрокурор.

Сенатор від Демократичної партії Річард Блументаль заявив, що для блага суспільства необхідно буде опублікувати результати розслідування Мюллера.

Як повідомляв УНІАН, Роберт Мюллер, колишній глава ФБР, уповноважений Мін'юстом США розслідувати втручання РФ у президентські вибори 2016 року. Він, зокрема, займається розслідуванням можливої змови виборчого штабу Дональда Трампа і РФ.

Дональд Трамп заперечує змову з росіянами, а розслідування вважає "полюванням на відьом". Глава Білого дому також неодноразово погрожував припинити розслідування Мюллера, проте не поспішав цього робити через політичні наслідки.

В рамках цього розслідування суд присяжних визнав винним колишнього главу передвиборчого штабу Трампа Пола Манафорта, який співпрацював з Партією регіонів і екс-президентом України Віктором Януковичем.

Колишній особистий адвокат і помічник Дональда Трампа Майкл Коен був засуджений до трьох років ув'язнення за махінації при фінансуванні передвиборчих кампаній, а також неправдиві свідчення.