Індія опинилася на порозі масштабного військового конфлікту з Пакистаном / Ілюстрація REUTERS

Індія привела армію та прикордонні підрозділи на кордоні з Пакистаном у стан найвищої бойової готовності після нічного обстрілу та порушення повітряного простору країни.

Читайте такожВ Індії вибухнув автобус з військовими, загинуло 40 людей (фото)

Про це повідомляє Times of India. Індійська сторона стверджує, що Пакистан використав ВПС, аби вдарити по військових об'єктах в Індії у відповідь на індійську контр-терористичну операцію, але дії Пакистану «були успішно зірвані». При цьому, один індійський пілот не повернувся з завдання.

Відео дня

В Індії підтвердили втрату одного літака Міг-21 та знищення винищувача F-16 ВПС Пакистану.

У свою чергу, Пакистан раніше заявив, що збив два індійських військових літаки. Пакистанська влада назвали це відповіддю на вторгнення у свій повітряний простір.

У Пакистані також заявили про арешт двох пілотів ВПС Індії. Один пілот був поранений і перебуває в госпіталі.

На тлі військового загострення прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан заявив про необхідність «проявити мудрість» і проявив готовність до переговорів з індійською стороною.

Напередодні ВПС Індії вперше більш ніж за 40 років завдали авіаударів по території Кашміру, контрольованій Пакистаном. Метою був оголошений "найбільший табір" бойовиків угрупування "Джаіш-е-Мухаммад" ("Армія Мухаммада"). Це угруповання взяло на себе відповідальність за вибух 14 лютого в індійській частині Кашміру, жертвами якого стали 46 індійських військовослужбовців.