Дональд Трамп / REUTERS

Найближчим часом колишній глава передвиборчого штабу президента США Пол Манафорт повинен з'явитися в суді Вашингтона і заслуховувати вирок.

Якщо Манафорт не дочекається помилування від американського лідера Дональда Трампа, завершення його справи ознаменує рідкісне закриття однієї з глав «російської справи» спеціального прокурора США Роберта Мюллера. Про це пише американський телеканал CNN.

Поява колишнього підлеглого Трампа, безсумнівно, викличе нову хвилю інтриг і спекуляцій навколо «російської справи», яка представляє серйозну загрозу президенту США, зазначає телеканал.

Відео дня

Читайте такожМанафорту дали майже чотири роки тюрми

У будь-якому випадку справа Манафорта підігріє інтерес на Капітолійському пагорбі до теми імпічменту Трампа, незважаючи на те, що спікер палати представників США Ненсі Пелосі вважає, що президент того «не вартий».

Через три тижні Манафорту виповниться 70 років, його здоров'я поступово погіршується, йдеться в матеріалі. Мюллер розслідує питання можливого втручання Росії в американські президентські вибори близько двох років, раніше ЗМІ припускали, що найближчим часом спецпрокурор представить підсумок цієї справи.

Раніше Трамп заявив, що суд у справі Манафорта підтвердив відсутність змови з Росією.