Трамп не повинен дозволити Путіну безкарно перекидати "зелених чоловічків" у Венесуелу / фото twitter.com/guidoolimpio

Для Америки ставки продовжують підвищуватися у Венесуелі, куди російський автократ Володимир Путін відправив своїх так званих «зелених чоловічків» для збереження режиму місцевого диктатора Ніколаса Мадуро.

Держсекретар США Майк Помпео терміново зателефонував міністру закордонних справ Росії після того, як російські літаки з сотнею солдатів на борту прибули в Каракас, пише Wall Street Journal в редакційній статті.

«Продовження перекидання російських військових загрожує продовженням страждань венесуельського народу, який здебільшого підтримує тимчасового президента Хуана Гуайдо», - заявили у Держдепартаменті.

Відео дня

При цьому, Помпео закликав Москву «відмовитися від неконструктивної поведінки й приєднатися до інших країн», які бажають Венесуелі кращого майбутнього.

Читайте такожЧи випустить Росія у Венесуелі демонів війни

Wall Street Journal коментує, що цього разу йдеться не про Україну, яка розташована під боком Росії, і не про Сирію, яка десь далеко на Близькому Сході. Цього разу російська військова провокація відбувається на «американському задньому дворі». І адміністрація президента Дональда Трампа повинна відреагувати більш рішуче, не обмежуючись заявами й телефонними дзвінками на знак незгоди. Соціалістичний режим Мадуро змушує мільйони людей ставати біженцями, створюючи хаос в регіоні. Трампу доведеться вирішити, чи дозволить він, щоб Путіну і цього разу все зійшло з рук.