Ілюстрація / REUTERS

У Лондоні успішно завершилася зустріч прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей і глави Лейбористської партії Джеремі Корбіна, під час якої сторони дійшли згоди щодо програми реалізації Brexit.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на британський телеканал Sky News.

"Ми погодили програму співпраці, щоб реалізувати Brexit заради британського народу, захистити робочі місця і забезпечити безпеку", - наводить телеканал слова представника уряду Великої Британії.

Відео дня

За словами співрозмовника телеканалу, обидві сторони виявили готовність домовлятися і бажання залишити позаду невизначеність, яка пов'язана із майбутнім Brexit.

Інформацію про погоджене рішення, яке "допоможе вивести Brexit з глухого кута", журналістам підтвердив і представник лейбористів.

Читайте такожЄС відмовився надавати Британії відстрочку щодо Brexit

Напередодні зустрічі Мей та Корбіна заступник міністра Великої Британії щодо Brexit Робін Волкер заявив, що він розуміє занепокоєння тим, що уряд співпрацює з опозицією. Водночас він нагадав, що обидві партії обіцяли поважати підсумки референдуму 2016 року, в ході якого британці проголосували за вихід з ЄС.

"Робота з опозицією є некомфортною для нас у політичній сфері, але вона - задля національних інтересів", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, 2 квітня Тереза Мей заявила, що проситиме у Європейського Союзу більше часу для того, аби знайти спільне рішення щодо Brexit разом із опозиційною Лейбористською партією. Її заява пролунала після більш ніж семигодинної урядової зустрічі, що була присвячена пошуку виходу із глухого кута, у якому Лондон опинився у процесі виходу з ЄС.

Раніше, 1 квітня, Палата громад британського парламенту вдруге відкинула всі запропоновані їй альтернативи угоди з Brexit.