Далай-лама / REUTERS

В Індії госпіталізували 83-річного духовного лідера буддистів Далай-ламу XIV.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Guardian.

Він потрапив до лікарні в Делі після того, як відчув певний дискомфорт у грудній клітці. Лікарі діагностували легеневу інфекцію. 

Відео дня

Духовний лідер пробуде в лікарні кілька днів. "Його стан наразі стабільний", - сказав особистий секретар Далай-лами Тензин Таклха.

Читайте такожВ Індії жінку і чотирьох її дітей вбили через підозру у чаклунстві

У 2016 році Далай-ламу XIV вже госпіталізували у США в клініку Мейо, де його обстежувати обстеження на предмет проблем з простатою.

Духовний лідер Тибету втік до Індії у 1959 році після невдалого повстання проти китайської влади й тепер живе у вигнанні в північному індійському містечку Дхарамшала. Китай вважає Далай-ламу "небезпечним сепаратистом" і переконаний, що зможе затвердити наступника духовного лідера після його смерті. 

Однак нещодавно Далай-лама заявив, що будь-якого наступника, якого може призначити Китай, визнавати не будуть. Він додав, що можливо, після його смерті, його втілення вдасться віднайти в Індії.

Нагадаємо, 83-річний Далай-лама, який понад 60 років живе у вигнанні в Індії, досить часто говорив про свою реінкарнацію. Він не виключав, що може переродитися жінкою чи взагалі розірве цикл перероджень, тому що інституція його духовної ролі вже стала анахронізмом.