Ілюстрація / REUTERS

Приїзд до Москви Фіони Хілл, директора з питань Росії і Євразії у Раді з національної безпеки США, радника президента США Дональда Трампа, пов'язано з протиріччями та припиненням дії договору РСМД, питаннями Сирії, європейської безпеки та інших нагальних питань міжнародної безпеки.

Читайте такожWashington Post: Росія чекала, що з Трампом отримає контроль над частиною України

Таку думку висловив аналітик Інституту світової політики Микола Бєлєсков, передає «Обозреватель».

Відео дня

На думку експерта, максимальне уникнення уваги до цього візиту пов'язане з тим, що поява російської теми в американських ЗМІ викликає шквал емоцій та відповідного негативу й використовується критиками Трампа.

На його думку, питання України, якщо і обговорюються на цих зустрічах, то навряд чи на них відбуваються прориви, на що вказує відсутність проривів у роботі спецпредставників США та Росії Курта Волкера та Владислава Суркова.

Раніше російське видання «КомерсантЪ» повідомило, що у Москву таємно приїхала делегація Білого дому на чолі з радником Дональда Трампа Фіоною Хілл.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков пізніше підтвердив, що радник президента США Фіона Хілл на цьому тижні відвідала Москву і обговорила двосторонні відносини з помічником президента Росії Юрієм Ушаковим.