Ілюстрація / REUTERS

Компанія, що відповідала за встановлення будівельних конструкцій на даху собору Паризької Богоматері, визнала той факт, що деякі з її співробітників курили на місці робіт до виникнення пожежі, яка завдала культовій споруді чималої шкоди.

Це у середу, 24 квітня, підтвердили у самій компанії після того, як інформація про такі випадки з'явилася у виданні Le Canard Enchaine, пише DW.

У компанії повідомили, що робітники зізналися поліції про порушення заборони на куріння на робочому місці, однак наголосили, що куріння не було причиною виникнення пожежі. "Я можу підтвердити, що саме це вони повідомили поліції, - заявив речник компанії Le Bras Freres, цитує агентство dpa. - Ми шкодуємо, що вони порушили заборону на куріння, але це факт".

Відео дня

Читайте такожПожежа в Нотр-Дамі: бджоли, що жили під дахом собору, вижили

Також речник компанії, який попросив не називати його імені, заявив журналістам: "Ми не думаємо, що недопалок призвів до пожежі у Нотр-Дамі". За його словами, вогонь спалахнув найвірогідніше всередині будівлі, а сталося це аж за годину після того, як робітники залишили місце роботи. Зараз компанія задіяна до термінових робіт з усунення завданої шкоди, додав речник.

Згідно з даними Le Canard Enchaine, слідчі вважають, що найбільш вірогідною причиною пожежі, яка зруйнувала дах і шпиль собору, стало коротке замикання.

Раніше телеканал CNN повідомляв з посиланням на джерело в правоохоронних органах, що пожежа почалася на даху cобору Паризької Богоматері неподалік від основи шпиля. До таких висновків, стверджують журналісти, слідчі дійшли, проаналізувавши відеокадри аматорської зйомки і опитавши свідків.