Білий дім, ілюстрація / REUTERS

Заступник Генерального прокурора США Род Розенштейн подав заяву про відставку президенту Дональду Трампу.

Як повідомляє  Associated Press, відставка має набути чинності 11 травня.

Читайте такожРФ втручалася в американські вибори з 1974 року - Помпео

Відео дня

Його відставка сталася після майже дворічного розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера можливих зв’язків передвиборчого штабу Трампа із Росією.

Відставка очікувалась після затвердження Вільяма Барра в якості генерального прокурора.

Розенштейн мав намір покинути посаду в середині березня, але залишився трохи довше, аби завершити розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо ймовірного російського втручання. Мюллер представив свій звіт Міністерству юстиції минулого місяця. Розслідування дійшло висновку, що Трамп не вступав в змову із урядом РФ.

Род Розенштейн обіймав посаду заступника генпрокурора з 26 квітня 2017 року.

У грудні 2018 Трамп заявив, що Барр номінований на посаду генерального прокурора США. Для вступу Барра на посаду номінацію американського президента має затвердити Сенат.

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня в США опублікували доповідь спецпрокурора Мюллера про ймовірне втручання Росії в американські вибори.

Офіційне слідство спеціального прокурора Департаменту юстиції США Роберта Мюллера встановило, що Російська Федерація втрутилася у президентські вибори у цій країні в у 2016 році, але члени виборчого штабу Дональда Трампа не вступали у змову з російським урядом.

Зокрема, наголошується, що "російський уряд у 2016 році втрутився в президентські вибори широкомасштабним і систематичним чином".