У М'янмі пілот зміг посадити літак без передньої стійки шасі.

Літак Embraer 190 Національних авіаліній М'янми вилетів з Янгона і збирався заходити на посадку в Мандалаї, коли стало ясно, що передня стійка шасі не випускається, передає Бі-Бі-Сі.

Відео дня

Читайте також"Люди в хвості не встигли навіть ворухнутися": пасажир розповів про порятунок з палаючого літака в "Шереметьєво"

Як повідомили в авіакомпанії, перед посадкою пілот двічі облетів аеропорт, щоб отримати візуальне підтвердження від диспетчерів про проблему і спробувати усунути несправність. Потім він спалював зайве пальне для зменшення ваги літака.

Оскільки механізм передньої стійки шасі заклинило, лайнер приземлився на задні стійки шасі й проїхав на носі по злітно-посадковій смузі близько 25 секунд, перш ніж зупинитися.

В результаті екстреної евакуації ніхто з 89 людей на борту не постраждав. Всі вони спустилися на землю по надувному трапу.

"Пілот спрацював на відмінно", - заявив секретар міністерства транспорту та зв'язку М'янми Він Хант агентству Reuters, додавши, що влада наразі розслідує інцидент.

Портал Breaking Aviation News опублікував у своєму акаунті в Twitter кадри евакуації пасажирів літака.

Це вже другий авіаційний інцидент у М'янмі на цьому тижні. У середу літак авіаліній Бангладешу через сильний вітер в Янгоні з'їхав зі злітної смуги, щонайменше 17 людей отримали травми.