Ва Лоне і Кьяу Со О / REUTERS

У М'янмі помилували двох журналістів Reuters, засуджених до семи років тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожУ США вручили Пулітцерівські премії 2019 року

Відео дня

Журналісти, яких ув'язнили понад 500 днів тому, були звільнені в рамках президентської амністії, що торкнулася 6520 ув'язнених.

“Ми надзвичайно раді, що М'янма випустила наших сміливих репортерів Ва Лоне і Кьяу Со О. Від часу їх арешту - 511 днів тому - вони стали символом важливості свободи преси в усьому світі. Ми вітаємо їх повернення", - заявив головний редактор видання Стівен Адлер.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2017 року уряд М'янми заявив, що поліція заарештувала двох журналістів агентства Reuters. Журналісти готували матеріал про переслідування військовими мусульманської меншини рохінджа в штаті Ракін, в результаті чого майже 650 000 чоловік втекли до Бангладешу. У вересні 2018 року журналістам оголосили вирок.

Головний редактор Reuters назвав день, коли оголосили вирок, сумним для М'янми, журналістів видання та вільної преси по всьому світу.

Рішення суду М'янми засудили в ООН, ЄС та правозахисних організаціях, закликавши владу М'янми звільнити журналістів, а рішення суду назвали незаконним.