Ілюстрація / REUTERS

Центральне командування Збройних сил (ЗС) США в координації з операцією «Непохитна рішучість» підвищило рівень тривоги в Іраку і Сирії у зв'язку з потенційною загрозою військовослужбовцям з боку Ірану.

Читайте такожПентагон запропонував відправити 120 тисяч військових на Близький Схід - ЗМІ

«Операція знаходиться на високому рівні тривоги, і ми продовжуємо уважно стежити за загрозами, що заслуговують довіри, і, ймовірно, безпосередніми загрозами силам США в Іраку», - йдеться в повідомленні, передає kommersant.

Відео дня

Таким чином ЗС США спростували заяви заступника командуючого військами коаліції британського генерала Крістофера Гікі, який раніше сказав, що підвищених загроз з боку Ірану в цих країнах військові не бачать.

Раніше США заявили про «очевидні свідчення» підготовки Іраном атаки на американських військових, які служать на Близькому Сході. За версією Пентагону, можлива атака може відбутися на землі і на морі. Американські військові заявляли про намір розмістити батареї зенітних ракетних комплексів Patriot у зоні оперативної відповідальності Центрального командування ЗС США, щоб «протистояти загрозам з боку Ірану».