Найбільша в Грузії мережа кінотеатрів відмовилася від фільмів російською мовою / фото УНІАН

Найбільша мережа кінотеатрів у Грузії Cavea припинила покази фільмів російською мовою на знак підтримки протестів, які відбуваються у Тбілісі.

Як повідомляє DW, тепер кіно показують лише грузинською чи англійською мовами.

Покази фільмів російською припинили майже одразу після початку протестів, що тривають у країні з 20 червня.

Відео дня

Читайте такожУ Тбілісі четвертий день тривають антиросійські протести

Кінотеатри мережі Cavea розташовані, зокрема, в найбільших торгових центрах Тбілісі Galleria Tbilisi, Tbilisi Mall і East Point.

Як повідомляв УНІАН, у Тбілісі 20 червня почалися масові протести під будівлею парламенту після виступу депутата Держдуми Росії Сергія Гаврилова, який підтримував Абхазію і Осетію під час російсько-грузинської війни 2008 року. Протестувальники виступають, зокрема, проти правлячої партії «Грузинська мрія». В першу ніч протестів поліція розігнала демонстрантів за допомогою сльозогінного газу, водометів і гумових куль. Наступного дня люди знову вийшли на протест, зараз він відбувається мирно.

Президент Володимир Путін на тлі протестів у Тбілісі указом заборонив російським авіакомпаніям перевозити росіян до Грузії. Обмеження набуде чинності з 8 липня. Він також доручив Кабінету міністрів забезпечити повернення всіх росіян з Грузії, а також їх багажу.

У соціальних мережах Грузії поширився флешмоб у відповідь на обмеження Росії для авіасполучень. Автор ідеї - голова Асоціації юридичних фірм Грузії Звіад Кордзадзе. Він закликає проводити відпустку в країні.