Ілюстрація REUTERS

Іран має намір відмовитися від зобов'язань щодо ліміту на збагачення урану в рамках ядерної угоди, тим самим порушивши угоду 2015 року.

Про це повідомляє BBC.

Читайте такожСША збираються чинити на Іран "максимальний тиск"

Відео дня

Заступник міністра закордонних справ Аббас Аракші зазначив, що Іран досі хоче врятувати угоду, але звинуватив європейські країни в тому, що вони не дотримуються своїх зобов'язань.

Раніше Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) підтвердило, що Тегеран уперше порушив положення Міжнародної ядерної угоди, укладеної в 2015 році, і перевищив ліміт зберігання збагаченого урану. На початку травня 2019 року Тегеран оголосив, що більше не буде дотримуватися обмеження на уран і важку воду, якщо інші учасники угоди не будуть дотримуватися умов.

Конфлікт з Іраном загострився після того, як Тегеран відмовився виконувати частину зобов'язань у рамках Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), з якого США вийшли в односторонньому порядку у травні 2018 року.

У відповідь на це Вашингтон посилив санкції стосовно Тегерана і направив у регіон американські військові кораблі і стратегічні бомбардувальники.