Ілюстрація REUTERS

У французькому місті Біарріц завершився саміт лідерів "Великої сімки" (США, Канади, Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії та Японії).

Як заявив на підсумковій прес-конференції президент Франції Еммануель Макрон, напередодні саміту мала місце суттєва напруженість, однак результатом переговорів стало свідчення єдності, повідомляє «Голос Америки».

Читайте такожУ Кремлі прокоментували можливість повернення Росії в G7

Відео дня

Макрон повідомив про підготовку зустрічі президентів США та Ірану Дональда Трампа і Хасана Рухані, щоб знайти рішення щодо ядерної угоди 2015 року.

У свою чергу Трамп заявив, що метою є досягнення угоди, згідно з якою Іран не матиме ядерної зброї і балістичних ракет, однак для досягнення такої угоди потрібен більш тривалий час.

Торкаючись торгової війни між США і Китаєм, Макрон зазначив, що вона створює напруженість в світі. Президент Франції заявив, що президент США говорив лідерам «сімки» про своє бажання укласти угоду з Китаєм.

Водночас Трамп висловив упевненість в щирому прагненні Пекіна дійти торговельної угоди зі США.

Наступного року щорічний саміт «Великої сімки» відбудеться в США.

Виступаючи в Біарріці, Трамп сказав, що саміт може пройти на його приватному гольф-курорті в Майамі. За його словами, рішення наразі не ухвалено, проте жодне з інших розглянутих місць проведення саміту не є настільки вдалим, як курорт Trump National Doral, оскільки він має велику площу і дає можливість розмістити делегації з кожної країни в окремій будівлі.